no credit card required  No credit card. No commitment.
 5000 plus G2 reviews  5000+ G2 reviews
Company logo

Centralna banka Crne Gore

Centralna banka Crne Gore


Centralna banka Crne Gore's financial review

Employees

55


Centralna banka Crne Gore information

CBCG odgovorna je za očuvanje stabilnosti finansijskog sistema, uključujući podsticanje i održavanje zdravog bankarskog sistema i sigurnog i efikasnog platnog prometa, i pružanje doprinosa očuvanju cjenovne stabilnosti. Zakon o Centralnoj banci Crne Gore je donijet 2000. godine i na osnovu njega je marta 2001. osnovana Centralna banka Crne Gore, kao samostalna institucija Republike Crne Gore, odgo...
CBCG odgovorna je za očuvanje stabilnosti finansijskog sistema, uključujući podsticanje i održavanje zdravog bankarskog sistema i sigurnog i efikasnog platnog prometa, i pružanje doprinosa očuvanju cjenovne stabilnosti. Zakon o Centralnoj banci Crne Gore je donijet 2000. godine i na osnovu njega je marta 2001. osnovana Centralna banka Crne Gore, kao samostalna institucija Republike Crne Gore, odgovorna za monetarnu politiku, uspostavljanje i održavanje zdravog bankarskog sistema i efikasnog platnog prometa u Republici. Nezavisna u okviru ovlašćenja utvrđenih Zakonom, Centralna banka Crne Gore nema emisionu funkciju.Saglasno određenjima o Centralnoj banci Crne Gore utvrđenim prvim Ustavom obnovljene nezavisne države Crne Gore iz 2007. godine, 2010. godine je donijet novi Zakon o Centralnoj banci Crne Gore. Ovim zakonom Centralna banka Crne Gore postaje odgovorna za očuvanje stabilnosti finansijskog sistema, uključujući podsticanje i održavanje zdravog bankarskog sistema i sigurnog i efikasnog platnog prometa. Takođe, jedna od nadležnosti Centralne banke Crne Gore je da pruža doprinos očuvanju cjenovne stabilnosti.Izmjenama i dopunama Zakona o Centralnoj banci Crne Gore iz 2017. godine, izvršeno je potpuno usklađivanje nacionalnog regulatornog okvira koje tretira status i položaj nacionalnih centralnih banaka sa pravnom tekovinom EU i stvorene su pravne pretpostavke da Centralna banka Crne Gore postane članica Evropskog sistema centralnih banka po ulasku Crne Gore u Evropsku uniju.Centralna banka Crne Gore je, prepoznajući kao svoju dužnost i sakupljanje, čuvanje i prezentovanje numizmatičkog i drugog monetarnog nasljeđa, 11. aprila 2012. godine otvorila Muzej novca.Muzej novca je smješten na Cetinju, u zgradi Crnogorske banke iz 1906, koja je kao izvanredno arhitektonsko zdanje proglašena spomenikom kulture i nalazi se pod zaštitom Države.

Centralna banka Crne Gore industries

Banking
Financial services

Centralna banka Crne Gore's financial review

Employees

55

Notable Alumni

Employees

Sektor za javne nabavke, investicije I usluge
Senior Credit Risk Controller
Senior Advisor at Department for monetary policy and research

Prospect on LinkedIn

Find verified emails and direct dial mobile numbers of contacts on LinkedIn, and sync them with your CRM instantly
Download ExtensionRepresents linkedin prospector
Browse Apollo's Directories

Why our clients choose Apollo

“Apollo completely changed the game for us. It allowed us to identify relevant targets that are ready to scale and reach out to them at the exact right time.”
Image of Erik Straub

Erik Straub

Head of Product, Kickfurther

“Using Apollo.io, we've solved the biggest problem for every business, the lead problem. We are now constrained by sales time and no longer lack interested prospects.”
Image of Michael Transon

Michael Transon

CEO, Victorious

Apollo gives you all the company insights you need

Free to get started, easy to add your whole sales team, commit to monthly or annual plans. We make it easy to get started.