no credit card required  No credit card. No commitment.
 5000 plus G2 reviews  5000+ G2 reviews
Company logo

Eti Bakır A.Ş.

Eti Bakır A.Ş.


Eti Bakır A.Ş.'s financial review

Eti Bakır A.Ş.'s Revenue (Yearly)

1M

Employees

1,300


Eti Bakır A.Ş. information

1973 yılında faaliyete geçen Küre ve Samsun işletmeleri 2004 yılında, Murgul işletmesi 2006, Halıköy tesisi 2007, Mazıdağı işletmesi ise 2011 yılında özelleştirme kapsamında satın alınıp Cengiz Holding bünyesine katılmıştır.Ülkemizde cevherden Katot Bakır üretiminin yapıldığı tek tesis olan Samsun İşletmemiz, İzabe, Sülfürik Asit, Konsantratör, Anot döküm ve Elektrolizhane tesisleri ile hizmet ver...
1973 yılında faaliyete geçen Küre ve Samsun işletmeleri 2004 yılında, Murgul işletmesi 2006, Halıköy tesisi 2007, Mazıdağı işletmesi ise 2011 yılında özelleştirme kapsamında satın alınıp Cengiz Holding bünyesine katılmıştır.Ülkemizde cevherden Katot Bakır üretiminin yapıldığı tek tesis olan Samsun İşletmemiz, İzabe, Sülfürik Asit, Konsantratör, Anot döküm ve Elektrolizhane tesisleri ile hizmet veriyor. Tesisimizde rafinasyon sonucu, % 99,99 saflıkta elektrolitik katot bakır üretimi gerçekleştirilir. Yıllık 42.000 ton Elektrolitik Katot Bakır üretimi yapılır. Samsun fabrikasında, fırın ve konvertörden alınan cüruflar konsantratör tesisinde işlenerek cüruf konsantre elde edilir. Oluşan SO2 gazları asit fabrikamızda değerlendirilir ve yıllık 220.000 mt Sülfürik Asit üretilir.Mardin'de 1,2 milyar dolarlık yatırım ile kurulan Eti Bakır A.Ş. Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri, ham maddeleri aynı yerde üretilen, esasen 6 ayrı tesis ve yardımcı ünitelerden oluşan bir dinamiğe sahiptir. Türkiye'de tek dünyada ise sayılı örneklerdendir. Yılda 350 milyon dolarlık gübre, 270 milyon dolarlık metal ithalatının önüne geçerek bölgesel ve ulusal ekonomiye katkı sağlar. Mazıdağı işletmemiz tek başına tüm dünyadaki Kobalt üretiminin % 2'sini gerçekleştirir.Eti Bakır Kastamonu Küre tesislerinde, yeraltı madenciliği ile yılda 1.100.000 ton Tüvenan Bakır Cevheri, 110.000 ton Bakır Konsantresi ve 400.000 ton Pirit Konsantresi üretimi yapılır. Eti Bakır Murgul tesislerinde ise açık maden sahaları ile yılda 3.500.000 ton Tüvenan Bakır Cevheri çıkarılır ve işlenerek yılda 130.000 ton Bakır Konsantresi üretilir.Eti Bakır A.Ş. Halıköy Antimuan Tesisleri yeraltı işletmesinde günde 90 ton Antimuan madeni üretilmektedir. Flotasyon tesislerinde ise günde 3,5 ton %69 Sb tenörlü Antimuan Konsantresi üretilmektedir.

Eti Bakır A.Ş. industries

Madencilik
Metal
Bakir
Antimuan

Eti Bakır A.Ş.'s financial review

Eti Bakır A.Ş.'s Revenue (Yearly)

1M

Employees

1,300

Employees

Laboratory Specialist
Electric Electronic Engineer
Underground Mine Planning Engineer
Senior Process Engineer
harita teknikeri

Prospect on LinkedIn

Find verified emails and direct dial mobile numbers of contacts on LinkedIn, and sync them with your CRM instantly
Download ExtensionRepresents linkedin prospector
Browse Apollo's Directories

Why our clients choose Apollo

“Apollo completely changed the game for us. It allowed us to identify relevant targets that are ready to scale and reach out to them at the exact right time.”
Image of Erik Straub

Erik Straub

Head of Product, Kickfurther

“Using Apollo.io, we've solved the biggest problem for every business, the lead problem. We are now constrained by sales time and no longer lack interested prospects.”
Image of Michael Transon

Michael Transon

CEO, Victorious

Apollo gives you all the company insights you need

Free to get started, easy to add your whole sales team, commit to monthly or annual plans. We make it easy to get started.